Gezond eten is niet altijd de beste keuze

Gezond eten is niet altijd de beste keuze

Mijn man, onze twee jongere kinderen en ik volgen al meer dan elf jaar het dieet van rauwe voeding. We waren in staat om al onze ongeneeslijke, levensbedreigende ziekten te genezen. Maar na verscheidene jaren van rauw eten begon ieder van ons het gevoel te krijgen dat we een plateau hadden bereikt waar ons genezingsproces stopte en zelfs enigszins achteruit begon te gaan.

Sindsdien werd een brandende vraag in mijn hart elke dag sterker. De vraag was: “Ontbreekt er iets in ons dieet?” Het antwoord kwam meteen: “Nee. Niets is beter dan een rauw voedsel dieet.” Maar zijn er alternatieven of dit ook echt het beste dieet wat er is? Door onderzoek te doen op een gezondheids platform zijn we tot de volgende conclusies gekomen.

Te veel is ook echt TE veel

Toch bleven, hoe klein ook, de ongewenste tekenen van een minder dan perfecte gezondheid opduiken, in kleine maar merkbare symptomen zoals een wrat op een hand, een grijze haar, enz. die onmiddellijk twijfels en vragen oproepen over de volledigheid van het rauwe voedsel dieet.

Toen mijn kinderen uiteindelijk klaagden over verhoogde gevoeligheid van hun tanden, bereikte ik een toestand waarin ik aan niets anders meer kon denken. Ik maakte iedereen om me heen gek met mijn constante discussie over wat er mogelijk zou kunnen ontbreken.

Welke voedsel bestaat er voor mensen?

In mijn gretige zoektocht begon ik te kijken naar elk voedsel dat er voor mensen bestaat. Zoals mijn grootmoeder altijd zei: “Zoekt en gij zult vinden”. Na vele verkeerde gissingen, vond ik eindelijk de juiste. Oef! Ik vond één voedselgroep die bijzonder goed aansluit bij ALLE menselijke voedingsbehoeften: groenten.

De waarheid is dat we in mijn familie niet genoeg groenten aten. Bovendien hielden we er niet van. We wisten dat groenten belangrijk zijn, maar we hebben nooit ergens gehoord hoeveel groenten we precies nodig hebben in ons dieet, alleen een vage aanbeveling om er zoveel mogelijk van te eten. Zo was de bleekselderij smoothie een groot onderdeel van ons dieet.

Hoeveel groenten moeten we eigenlijk eten?

Om erachter te komen hoeveel groenten we moeten eten, besloot ik de eetgewoonten van chimpansees te bestuderen, aangezien zij het dichtst bij de mens staan. Volgens recent wetenschappelijk onderzoek delen zij 99,4 % van dezelfde genen met de mens.(1) Ik probeer niet te zeggen dat de mens zich uit de chimpansee heeft ontwikkeld. Ik ben gewoon dankbaar voor de realiteit dat er een andere soort in deze wereld is die sterk op ons lijkt.

Er leven duizenden chimpanzees in Gombe Valley, Afrika. Het meest opmerkelijke feit is dat de meerderheid van die chimpanzees in Gombe, in tegenstelling tot mensen, niet zijn aangeraakt door de beschaving. Ik ging online en kocht voor 300 dollar aan boeken en dvd’s over chimpansees en hun dieet en levensstijl.

Ik schreef een brief met mijn vragen aan de Jane Goodall Universiteit. Ik reisde naar drie grote dierentuinen met chimpansees en sprak met veel mensen die hen dagelijks voeden en verzorgen. Ik ontdekte zoveel fascinerende informatie over chimpansees dat mijn kijk op hen totaal veranderde. Ze werden een van mijn favoriete wezens. Mijn onderzoek gaf me een solide idee dat mensen veel meer groen moeten eten dan ik had gedacht.

Cecil Little

Categories

Calendar

March 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Hoe u de beste deals kunt krijgen voor kleding en accessoires

Retailwinkelen is de praktijk om goederen, diensten of ervaringen in een winkel te kopen top 10 beste wafelijzers . Het kan een fysieke winkel of online zijn en omvat supermarkt-, drugs-, afdelings- en gemakswinkels, evenals servicegerelateerde bedrijven zoals schoonheidssalons en huurplaatsen.