Bitcoin-prijs: macro-indicatoren tonen een enorme koopdruk

Bitcoin-prijs: macro-indicatoren tonen een enorme koopdruk

Zoals de on-chain-gegevens van IntoTheBlock aantonen, wordt de Bitcoin-prijs opnieuw geconfronteerd met een sterke weerstand van $ 9.732.

Twee macro-indicatoren tonen echter aan dat er momenteel een enorme koopdruk toeneemt, wat zou kunnen leiden tot een nieuwe bull run voor Bitcoin.

Sinds de crash van afgelopen donderdag, toen Bitcoin daalde van $ 9.900 naar $ 9.080 op korte termijn, is de prijs in een zijwaartse trend geweest en ligt deze tussen $ 9.300 en $ 9.550. Sinds de crash is het handelsvolume aanzienlijk gedaald, dus Bitcoin lijkt nu te wachten op een nieuwe boost, hetzij van de stieren of beren. Op het moment van schrijven handelde BTC op $ 9.430 USD, een lichte daling van 0,06% over de afgelopen 24 uur.

Hoewel het marktsentiment nog steeds overwegend bullish is, is de weerstand sinds begin mei $ 10.000 onoverkomelijk gebleken (althans permanent). Bovendien wijzen sommige analisten erop dat de recente afwijzing van $ 10.000 mogelijk het sentiment in de markt heeft veranderd, waarbij het $ 9.700-teken opnieuw een sterke weerstand is geworden, zoals blijkt uit de on-chain-gegevens van Bitcoin.

Zoals IntoTheBlock onlangs opmerkte, zou $ 9.732 het volgende grote weerstandsniveau kunnen zijn. Volgens de In / Out of the Around Current Price (IOMAP) -analyse zijn er 2,3 miljoen adressen met ongeveer 1,35 miljoen BTC beschikbaar met posities op dit punt.

Prijs van Bitcoin

Dit zou het volgende grote weerstandsniveau kunnen zijn voor de prijs van Bitcoin om meer dan $ 9.732 te gaan. Als we de IOMAP vanuit een volumeperspectief bekijken, zien we dat die 2,3 miljoen adressen 1,35 miljoen # BTC bevatten, wat een aanzienlijk volume is. # Bitcoin #crypto #bitcoinprice #cryptocurrency. Bitmex traden is makkelijk.

Tegelijkertijd wees IntoTheBlock er ook op dat als Bitcoin zou vallen, de IOMAP-analyse aantoont dat het volgende ondersteuningsniveau tussen $ 9.172 en $ 9.442 ligt, waar bijna 805.000 adressen wachten met 509.000 BTC.

Ondertussen deelde de bekende analist Eric Thies een analyse dat twee belangrijke trendindicatoren, de Stochastic RSI (SRSI) en de Chaikin Money Flow (CMF), een enorme opwaartse trend zouden kunnen aankondigen als we op macroniveau kijken. De twee weken durende Stochastic RSI van Bitcoin staat op het punt een neerwaartse trend te doorbreken die werd gevormd in de loop van de crash van $ 20.000. De laatste keer dat dit gebeurde, werd de bull run van 2017 gestart van ongeveer $ 700 tot $ 20.000. Traden op Plus500 is makkelijk.

Zoals Thies ook uitlegde, is de CMF ook enorm bullish. In het geval van CMF wordt de positie van de slotkoersen binnen het handelsbereik bepaald in verhouding tot het verhandelde volume, waarbij wordt onderzocht of ‘accumulatie’ heeft plaatsgevonden. Hiermee wordt gemeten of er koopdruk is opgebouwd, wat meestal resulteert in stijgende prijzen.

Cecil Little